مهارتهای ارتباطی برای تغییر شغل
همه ما، روزی به این فکر کردهایم که شغل خود را تغییر دهیم.
بیماری کرونا دنیای کار را از بسیاری جهات تغییر داد. تغییراتی که برخی موقتی بودند و برخی به احتمال زیاد دائمی. افراد زیادی به دلیل این بیماری از محل کار تعدیل شدند، تغییرات دورکاری برای بسیاری از کارها فراهم شد و بسیاری تغییرات دیگر. همه اینها باعث شد که کارکنان زیادی به این نتیجه برسند که زمان تغییر شغل فرا رسیده است. حتی اگر افراد زیادی در موقعیت شغلی خود باقی مانند، این فکر که امکان از بین رفتن شغل آنها وجود دارد برایشان اضطراب و نگرانیهای زیادی به همراه داشت و شاید آنها نیز به این فکر افتادند که شغل خود را تغییر دهند.
خیلی از افراد در موقعیت شغلی هستند که از آن نه تنها لذت نمیبرند، بلکه دائما باعث فرسودگیشان میشود اما با فکر اینکه چیزی برای ارائه در کار جدید ندارند، در باتلاق فرسودگی غرق میشوند.
مهارتهای قابل انتقال چیست؟
مهارتهای قابل انتقال دقیقا همان چیزی است که بهنظر میرسد: مهارتهایی که در هر شغلی، صرف نظر از عنوان یا رشته، از آن استفاده میکنید. برخی از مهارتهای قابل انتقال، مهارتهای تخصصی هستند مثل کدنویسی، تجزیه و تحلیل دادهها، یا سایر مهارتهای فنی، و برخی مهارتهای نرم مانند ارتباطات و ایجاد رابطه در هر موقعیت شغلی قابل استفاده و قابل ارئه هستند. فرض کنید که سابقهای در کسب و کار دارید و موقعیت مدیر پروژه را پیدا میکنید و میخواهید در این زمینه مشغول شوید. حتی اگر عنوان شغلی قبلی شما متفاوت بهنظر میرسد، احتمالا زمانی را صرف برنامهریزی، توسعه فرایندها و جدول زمانی و سازماندهی یک تیم برای رسیدن به اهداف خود کردهاید. همه اینها مهارتهای قابل انتقالی هستند که میتوانند به شما در پیدا کردن شغل جدید کمک کنند.
تغییر شغل و نیازهای اولیه آن چیست؟
چه دههها در یک زمینه شغلی باقی بمانید، و چه به این سمت رفته باشید که شغل خود را تغییر دهید، احتمالا مهارتهای حرفهای خود را توسعه دادهاید و به آنها اضافه کرده اید. برخی از این مهارتها مختص شغل یا فنی هستند، مثل نحوه استفاده از نرمافزاری خاص یا طرز استفاده از ابزاری مخصوص، اما برخی دیگر مهارتهای قابل انتقال هستند، مثل تفکر نقاد و یا رهبری.
مهارتهای قابل انتقال میتواند به شما کمک کند تا شغل جدیدی پیدا کنید و باید بدانید: مهم نیست که مجموعه مهارتهای شما چقدر بی همتا به نظر برسد، چون اکثر کارفرمایان بیشتر از سایرین به دنبال مهارتهای قابل انتقال هستند.
همه مهارتهای قابل انتقال مهم هستند، با این حال کارفرمایان به دنبال برخی از مهارتهای کلیدی قابل انتقال مثل مهارتهای بین فردی هستند که نیاز به آموزش را کاهش دهند. اینها میتوانند در هر شغلی قابل استفاده باشند و افراد را از مرحله خوب به ارزشمند تبدیل کند.
چه مهارتهای قابل انتقالی در اکثر مشاغل کاربرد دارند و مهماند؟
در زیر لیستی از مهارتهایی که شما در حال حاضر در هر موقعیت شغلی که در آن قرار دارید، قادر به یادگیری آنها هستید و همچنین برای هر موقعیت شغلی جدید میتوانید آنها را به رزومه خودتان اضافه کنید، آورده شدهاست. البته که به خاطر داشته باشید این لیست فقط تعداد کمی از مهارتهای نرم قابل انتقال است و شما میتوانید چندین مورد دیگر به آن اضافه کنید.
حل مساله
مهارت حل مساله به شما کمک میکند نهتنها تشخیص دهید که مشکلی وجود دارد، بلکه به شما کمک میکند علت مشکل را شناسایی کنید و راهی برای پیادهسازی راه حل پیدا کنید. کارفرمایان زمانی از آن قدردانی میکنند که یک کارمند تنگناها یا ناکارآمدیها را در یک فرآیند یا رویه شناسایی کند و یا زمانی که کارکنان راه حلهایی برای مساله موجود ارائه میدهند.
استدلال تحلیلی
استدلال تحلیلی، از برخی جهات، بخشی از مهارتهای حل مساله است: برای شناسایی راه حل، مساله بزرگتر را در نظر بگیرید و آن را به مسائل کوچکتر تقسیم کنید. به عبارت دیگر، کارفرمایان کارکنانی را میخواهند که بتوانند راه حلهای منطقی برای مشکلات بیابند.
تنفکر نقاد
تفکر نقاد مانند حل مساله و استدلال تحلیلی، ارزیابی و تفسیر اطلاعات برای قضاوت، نتیجه گیری یا انتخاب مسیر عمل کردن است. چیزی فراتر از خواندن چیزی و گفتن: خب، باید درست باشه. بررسی شواهد و ارزیابی اطلاعات برای کمک به تصمیمگیری در مورد اینکه آیا این اطلاعات بیشتر نظر است یا واقعیت.
رهبری
مهارت رهبری تنها توانایی برای نظارت و مدیریت یک تیم نیست. مهارتهای رهبری شامل توانایی شما برای داشتن یک تیم، پیگیری و دستیابی به اهداف مشترک است. رهبری شامل بسیاری از مهارتهای قابل انتقال اضافی مانند: ارتباطات، حل مساله و ایجاد رابطه است.
سازگاری
همانطور که در یک نقش کار میکنید، ممکن است متوجه شوید که باید تاریخ سررسید، گردش کار یا حتی نحوه برخورد با شغلتان را تنظیم کنید. در برخی موارد، ممکن است برای کمک به انجام کار، نیاز به یادگیری مهارتهای جدید داشته باشید. در حالت کلی اینکه بتوانید نشان دهید میتوانید خودتان را با تغییرات پیش رو وفق دهید، علاوه بر اینکه نگرش خودتان را مثبت نگه میدارد، کمک میکند ارزشمندتر جلوه کنید.
کار تیمی
کار تیمی یعنی کار با هم به عنوان یک گروه برای رسیدن به یک هدف مشترک، دقیقا مثل یک تیم فوتبال. کارکنانی که به فکر تیم نباشند، مثل یک بازیکن فوتبال عمل میکنند که میخواهد به صورت انفرادی تمام وظیفه برد تیم را بر عهده بگیرد (که عملا نخواهد توانست.). شما به عنوان فردی که کار تیمی را بعنوان مهارت ارتباطی در خود تقویت کرده است میبایست نشان دهید که به موفقیت گروه فکر میکنید نه شخص خودتان.
اخلاق کاری و حرفهای
داشتن اخلاق حرفهای اغلب بخشی از ارزشهای انسانی است، شخصیتی که به آن افتخار میکنید. نشان دادن نگرش مثبت به کار و صادق بودن علاوه بر ابتکار عمل و توجه به دیگران، همه عواملی هستند که اخلاق کاری و حرفهای شما را نشان میدهد. حتی اینکه به کارفرما نشان دهید علاوه بر تعهد شما، به دلایل منطقی، همه چیز طبق برنامه پیش نمیرود، تعهد و اخلاق کاری شما را نشان میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید