پنج دلیل برای اینکه بدانید بهبود مهارت ارتباطی باعث ارتقا شغلی میشود
تاثیر چشمگیر ارتباطات در محیط کار
تاثیر مهارت ارتباطی خوب داشتن برای همه قابل لمس است. افرادی که مهارت ارتباطی بهتری دارند دوست داشتنیتر به نظر میرسند، حتی اگر در یک پیام تبریک، سال نو را به شما شادباش میگویند. اما هیچ کجا به اندازه محیط کار، تاثیر مهارتهای ارتباطی دیده نمیشود. هرچه مهارتهای شما بیشتر باشد، شانس موفقیتتان را افزایش میدهید. شانس افزایش حقوق، ارتقا شغلی، انتخاب موقعیتهای بهتر، شانس دیده شدن و غیره بخشی از موفقیتهایی است که با داشتن مهارت ارتباطی بالا به دست میآورید.
موقعیت بهتر در نتیجه ارتباط بهتر
افردی که مهارت ارتباطی را به خوبی و به درستی اجرایی کنند، به نظر اطرافیان کاریزماتیکتر و دوست داشتنیتر و ممورد اعتمادتر جلوه میکند و این امر باعث میشود همه افراد به دنبال آموختن این مهارت و به کارگیری آن باشند. علاوه بر این دلایل زیادی وجود دارد که مهارت ارتباطی بالاتر، موقعیتهای بهتری فراهم میکند. در این مقاله به تعدادی از آنان اشاره میکنیم:
پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب:
رفتن به یک مصاحبه استخدامی خوب قطعا اولین چالش پیش روی افراد است، اما قبل از جلسه حضوری شما امکان نشان دادن مهارتهای خودتان را ندارید. دو مورد از نکاتی که کارفرمایان قبل از پیشنهاد مصاحبه حضوری از طریق ایمل و یا تلفن به آن توجه میکنند در زیر آورده شده است:
اعتماد به نفس
اگر در هنگام تماس تلفنی نتوانید تسلط خودتان رانشان دهید، در یک مکالمه تلفنی کوتاه بعید به نظر میرسد که بتوانید نظر کارفرما را جلب کنید. برعکس این قصیه نیز بسیار مورد انتظار است که کسی بیش از حد اعتماد به نفس داشته باشد و در مکالمه تلفنی بسار مغرور و متکبر ظاهر شود. پس سعی کنید مهارت گفتگو خودتان را افزایش دهید و نشان دهید که قاطعانه برای آن موقیعت شغلی مناسب هستید.
گوش دادن موثر
افراد از اینکه شنیده و درک شوند بسیار خرسند میوشند. اینکه نشان دهید صحبت کارفرما را گوش کردهاید امری اساسی است. اینگونه گوش دادن نشان دهنده انگیزه بالا، توجه به جزئیات، تمایل به پیشرفت و قابلیت اعتماد و اطمنیان بودن شما را نشان میدهد. واضح است که اگر مهارت گوش دادن موثر را به کار نبندید نتایجی کاملا برعکس دریافت خواهید کرد.
افزایش شانس موفقیت در مصاحبه شغلی:
پس از انکه در مکالمات تلفنی و یا ایمیلی توانستید خودتان را نشان دهید، حالا وقت آن رسیده که در مصاحبه حضوری کارفرمایان را شگفت زده کنید. اگر بتوانید در مصاحبه حضوری افراد را تحت تاثیر خود قرار دهید شانس شما افزایش مییابد و این امر برای افرادی که مهارت کافی و تسلط مناسب در برقراری ارتباط ندارند بسیار دشوار به نظر میرسد. زبان بدن شما، نحوه پاسخگویی شما، اعتماد به نفس شما و غیره همگی تاثیر مستقیمی بر افزایش شانس شما دارند البته همه اینها در کنار تخصص است ولی کارفرمایان عموما ترجیح میدهند نیروهای خود را به گونهای انتخاب کنند که با فرهنگ سازمانی آنان تطابق بیشتری داشته باشد، حتی اگر تخصص آنان قدری کمتر باشد.
کمتر کردن اشتباهات:
در هر موقعیت شغلی که باشید، ارتباط موثر تنها وسیلهای است که به شما کمک میکند تا ببنید چقدر با دیگران همسو هستید و تا چه اندازه در راستا اهداف سازمان در حال حرکت هستید. انجام درست دستورلعملها، تفویض اختیارات، ارائه گزارشات و غیره، همه و همه مستلزم داشتن مهارتهای ارتباطی بالاست. بدون این افراد درک درستی از مساله پیدا نمیکنند و منجر به اشتباهات میشود. و اشتباهات نه تنها اعتبار شما را زیر سوال میبرد که حتی ممکن است خسارات جبران ناپذیری برای سیستم نداشته باشد. در واقع توسعه مهارتهای ارتباطی شما را سازنده تر و ارزشمندتر میکند. شما با ستافاده از این مهارتها میتوانید اختلاف سطح خودتان را با سایر همردههای خود در سازمانهای دیگر نیز مقایسه کنید.
تبدیل شدن به یک گوش شنوا:
البته که منظور از گوش شنوا همان گوش دادن فعال است و قطعا متعجب خواهید شد که چگونه افراد بسیار زیادی در زندگی آن را انجام نمیدهند. نتیجه این عملکرد هم چیزی نیست بجز حجم قابل توجی از اختلافات در تمامی زمینه ها. گوش دادن فعال ایجاد اعتماد میکند، دیدگاه افراد را گسترش میدهد و زوایای پنهان را معلوم میکند، و مهمتر از همه باعث افزایش دانش میشود. گوش دادن موثر در محیط کار برای پیدا کردن ایرادات و صرفه جویی در زمان و هزینه بسیار موثر است و از بسیاری از مشکلات پیشرو جلوگیری میکند.
تاثیرگذار شدن:
داشتن یک شخصیت تاثیرگذار در محل کار باعث میشود در ذهن افراد حک شوید و برای ترفیع گرفتن جز گزینههای اول باشید. یکی از بهترین راهها برای جلب توجه افرادی که در عصر تکنولوژی به راحتی تمرکز خود را از دست دادهاند و مسائلی مثل کارایی افراد برای ترفیع گرفتن را به یاد نمیآورند، استفاده از مهارتهای ارتباطی است. احتمال حمایت از همکاران و هم گروههای دوست داشتنی بالاتر است و این دوستداشتنی بودن با استفاده از مهارتهای ارتباطی به دست میآید.
دیدگاهتان را بنویسید