تاثیر استرس در محیط کاری
طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا (2018)، “هرکسی که شغلی داشته است، در مقطعی، فشار استرس ناشی از کار را احساس کرده است.”
استرس در محیط کار یکی از عوامل اصلی ترک کار کارمندان است
البته حتما به خاطر داشته باشید که استرس در محیط کار با فشار کاری تفاوت زیادی دارد. به عنوان مثال انجام پروژه ای که که به ما محول شده است که در زمان مناسبی تحویل دهیم و شاید حجم آن زیاد است، فشار کاری محسوب میشود اما اینکه هرروز نگران برخورد نامناسب پرسنل و مدیریت باشیم باعث ایجاد استرس در محیط کار میشود. و یا اگر هر روز و دائما در محیط کار دچار فشار های کاری باشیم که بیش از حد توان ماست و به ما تحمیل میشود، به فرسودگی و استرس خواهیم رسید.
تعریف استرس در محیط کار
اضطراب و یا استرس در موقعیت های مختلف تعاریف متفاوتی دارد و در هر مکان ممکن است واکنش، محرک و تعامل نسبت به چیزی باشد، اما به گفته معاون سابق مرکز مدیریت استرس و درمانگر شناختی-رفتاری مایکل نینان (2018)، استرس در محیط کار نتیجه فشارهایی میباشد که بیش از توانایی ما برای مقابله با آنهاست.
چرا بررسی استرس در محیط کار حائز اهمیت است؟
استرس در محیط کار تمام نمیشود و در محیط خانه، دوستان و تمامی رفتارهای ما تاثیر میگذارد و حتی در طولانی مدت ممکن است باعث ایجاد مشکلات جسمی و روانی گردد.
استرس محل کار تأثیر بسزایی در بروز و مدت زمان افسردگی و بیماری های جسمی دارد. همچنین باعث افزایش غیبت کارکنان به دلیل بیماری، بهره وری ضعیف، جابجایی زیاد کارکنان در واحدها، روحیه پایین، انگیزه ضعیف و ترک کار آن ها، این پتانسیل را دارد که به شرکت آسیب برساند.
چه عواملی باعث ایجاد استرس در محیط کار میگردد؟
دلایلی که باعث ایجاد استرس در محل کار میگردد:
- ساعات کاری طولانی
- عدم امنیت شغلی
- دریافتی کمتر از میزان کار انجام شده
- رفت و آمد بیش از حد
- مدیران یا سرپرستان غیرقابل پیش بینی
حتما شما نیز دلایل بسیار بیشتری میتواند به این لیست اضافه کنید…
شناسایی و روش های مقابله با استرس در محیط کاری:
علائم استرس در محیط کار:
- تغذیه ناسالم
- استفاده تفریحی! از دخانیات
- فرسودگی شغلی
- بی انگیزگی کارکنان
چند تکنیک برای مقابله با استرس در محیط کار:
پیدا کردن عوامل استرس زا:
در این مورد میتوانیم با استفاده از یک دفترچه یادداشت زمانی که احساس میکنیم خسته، نگران، ناراحت و یا مضطرب هستیم عامل کلیدی را پیدا کنیم و در نهایت راه حل مقابله با آن را نیز بیابیم. میتوانیم سوالات زیر را از خود بپرسیم، این سوالات در یافتن مساله کلیدی بسیار موثر هستند:
به چی فکر میکنی؟
چه حسی دارد؟
چه آدمی باعث شد این حس رو داشته باشی؟
چه حرفی باعث شد این احساس رو بکنی؟
چه محیطی این حس رو بهت میده؟
پیدا کردن پاسخ مناسب:
ما اغلب برای مقابله با استرس دست به انتخاب های ناسالم میزنیم و به سراغ عادت های منفی خود میرویم: مثلا پرخوری و یا سیگار. باید به دنبال راه های سالم برای کاهش استرس باشیم، مانند ورزش کردن (حتی پیاده روی کوتاه)، وارد شدن به طبیعت، ملاقات با دوستان، مدیتیشن یا یوگا. عادات خوب خواب نیز ضروری است. البته که یاد گرفتن عادت جدید و جایگیزینی آن با عادات قدیمی نیازمند زمان و دانستن روش مناسب ساخت عادت هاست اما در حال حاضر همین که آگاه باشیم که به چه علتی سراغ عادات منفی میرویم، پیروزی بزرگی محسوب میشود.
یاد گرفتن استراحت مناسب:
شاید به نظر ساده برسد، اما یادگیری آرام کردن خود به تمرین نیاز دارد تا زمانی که به یک عادت تبدیل شود. راههایی برای تجربه لحظه حال پیدا کنید، شاید با استفاده از تمرینهای تنفسی، تکنیکهای تمرکز حواس، چشیدن یک وعده غذایی یا گوش دادن به موسیقی بتوانیم این عادت را در خودمان تقویت کنیم.
منبع:
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
برام خیلی جالب بود
موفق باشید
ممنون از اینکه مطالعه کردید و نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.